Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • POLIS BURU SUSPEK SONGLAP

  Nov 27, 2014
  SEREMBAN: Polis sedang mengesan seorang lelaki bagi membantu siasalan berhubung kehilangan barangan berharga di sebuah kilang di Senawang, di sini, Khamis lalu. Ketua Polis Daerah Seremban ACP Muhamad Zaki Harun berkata, polis memohon sesiapa yang mengenali lelaki itu berdasarkan lakaran wajahnya diminta menyalurkan maklumat.
  Baca Lagi
 • TAKTIK 'ABE K' JUAL TAYAR TERBONGKAR

  Nov 27, 2014
  Kota Bharu: Sindiket pengedaran dadah dikenali 'Abe K' dikesan berselindung di sebaiik perniagaan kedai menjual tayar dan kereta terpakai bagi mengaburi kegiatan. Jenayah terancang dilakukan itu bagaimanapun berjaya ditumpaskan selepas ketua sindiket itu ditangkap polis dalam serbuan di Lubok Jong, Pasir Mas, jam 3.30 petang kelmarin.
  Baca Lagi
 • SOROK MOTOSIKAL CURI TEPI RUMAH

  Nov 20, 2014
  Bandar Baharu - Dua motosikal yang hilang di sini, berjaya ditemui hasil penahanan seorang remaja berusia 19 tahun di Jalan Batu 6, Padang Serai - Lunas pada jam 11.30 pagi, Ahad lalu.
  Baca Lagi
 • 2,000 KAYU BALAK DITEBANG SECARA HARAM DIRAMPAS

  Nov 20, 2014
  Sarikei, 19 Nov - Polis Diraja Malaysia (PDRM) sekali lagi berjaya membongkar kegiatan pembalakan haram dan kali ini di kawasan Loba Lepah Paloh, Batang Rejang di sini, hari ini.
  Baca Lagi
 • POLIS PARAH KERETA PERONDI DIREMPUH

  Nov 18, 2014
  Bahau, 18 November- Hasrat keluarga seorang anggota polis meraikan hari lahirnya ke-55, tidak kesampaian apabila dia parah selepas kereta peronda dinaikinya dirempuh di sini, tengah malam kelmarin.
  Baca Lagi
 • POLIS KENAL PASTI SUSPEK CULIK IRISHA

  Nov 18, 2014
  Kota Bharu, 18 November - Polis mengenal pasti identiti suspek dalam kes cubaan menculik seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun di Banir Belikung, Pasir Puteh, Jumaat lalu.
  Baca Lagi
 • BAPA BAWA ANAK BERJUDI

  Nov 18, 2014
  Hulu Selangor, 18 November - Seorang bapa yang juga 'kaki judi' tegar sengaja membawa bersama anak lelakinya berusia enam tahun untuk turut sama bertaruh sabung ayam di dalam belukar.
  Baca Lagi
 • KAKI SAMUN MASUK PERANGKAP

  Nov 18, 2014
  Batu Pahat, 18 November - Pasukan polis daerah ini berjaya menyelesaikan enam kes samun dengan tertangkapnya seorang lelaki berusia 21 tahun, di kediamannya, Jumaat lalu.
  Baca Lagi
 • LOKASI DADAH KENA GEMPUR

  Nov 14, 2014
  Muadzam Shah, 14 November - Polis menahan seramai 95 individu atas pelbagai kesalahan dadah dalam Ops Indera Khas Narkotik di sekitar daerah Rompin selama dua hari yang berakhir semalam.
  Baca Lagi
 • 76 DITAHAN DALAM OPS DADU KHAS

  Nov 14, 2014
  Shah Alam, 14 November - Polis Selangor giat melipat gandakan usaha membanteras perjudian haram di negeri itu melalui pelaksanaan Ops Dadu Khas fasa I dan Fasa II dengan mengenal pasti 2,290 premis menjalankan kegiatan perjudian itu.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS