Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • PELAJAR PEREMPUAN 16 TAHUN DISELAMATKAN

  Nov 30, 2015
  Pujuk pelajar menjadi ‘keldai dadah’ sebelum diarah membawa syabu ke sekolah adalah antara taktik dikesan polis berhubung kegiatan pengedaran dadah di sekitar ibu kota.
  Baca Lagi
 • RAHSIA DALAM RAGA MOTOSIKAL TERBONGKAR

  Nov 30, 2015
  Tindakan seorang pemuda menyembunyikan 600 biji pil kuda dalam raga motosikalnya yang dipercayai untuk diedar kepada 'pelanggan' mengundang padah apabila dia ditahan polis di tepi Jalan Kampung Hujung Tanjung Bering, Kota Bharu, semalam.
  Baca Lagi
 • ULANG TAHUN VAT 69

  Nov 27, 2015
  Pasukan elit di bawah Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang dikenali sebagai 69 Komando (Vat 69) ditubuhkan pada 23 Oktober 1969. Vat 69 bertindak sebagai Pasukan Gerakan Khas dalam menjaga keselamatan dan kedaulatan negara.
  Baca Lagi
 • DADAH CELAH SELUAR DALAM

  Nov 27, 2015
  Cubaan seorang lelaki sorok dadah di celah seluar dalam yang dipakainya yang mengaburi mata pihak polis apabila bahan terlarang itu berjaya ditemui hasil pemeriksaan tubuh ke atasnya di Kuantan, kelmarin.
  Baca Lagi
 • LELAKI DISYAKI CURI MODEL BARANG LEGO BERNILAI RM22,000

  Nov 25, 2015
  Segamat, 25 Nov - Polis menahan seorang lelaki ditahan dan merampas pelbagai model barangan lego bernilai RM22,000 yang dipercayai dicuri di Hotel Legoland, dekat Johor Bahru, ketika suspek menginap di hotel berkenaan.
  Baca Lagi
 • DUA DICARI BANTU BICARA KES DADAH

  Nov 25, 2015
  Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Kuala Lumpur kini mengesan dua saksi bagi membantu perbicaraan kes dadah di Mahkamah Persekutuan.
  Baca Lagi
 • POLIS CARI DUA SAKSI BANTU PERBICARAAN KES DADAH

  Nov 24, 2015
  Polis mencari dua lelaki yang merupakan saksi perbicaraan kes dadah di Mahkamah Persekutuan, Putrajaya.
  Baca Lagi
 • 7 DICEKUP BEBERAPA JAM SELEPAS MENYAMUN

  Nov 22, 2015
  Tujuh penjenayah termasuk dua wanita tidak sempat berjoli wang hasil samun mereka apabila kesemuanya ditahan setelah beberapa jam menyamun seorang mangsa wanita Indonesia di Taman Kluang Indah, Kluang, petang kelmarin.
  Baca Lagi
 • BUNUH RAKAN SERUMAH : WARGA BANGLADESH DIBURU

  Nov 22, 2015
  Dalam kejadian jam 2.45 petang itu, suspek, Hosen Ridoy, 18, bertindak memukul kepala mangsa menggunakan benda keras setelah berlaku pertengkaran antaranya dengan mangsa ekoran rasa tidak puas hati kerana mangsa yang juga rakan senegara selalu membulinya.
  Baca Lagi
 • DUA INDIVIDU DIBURU BAGI MEMBANTU SIASATAN KES BUNUH

  Nov 21, 2015
  Polis Johor kini sedang menjejaki dua individu bagi membantu siasatan bagi menyelesaikan satu kes bunuh di sebuah pasaraya di Kluang pada awal tahun ini.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS