Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • EMPAT SEKAWAN BERDEPAN HUKUMAN GANTUNG

  Oct 31, 2015
  Empat sekawan termasuk dua remaja berusia 15 dan 16 tahun berdepan hukuman gantung sampai mati selepas serbuan polis di sebuah rumah di Tongkang Pechah 24 Oktober lalu. Dalam serbuan tersebut pihak polis menemui ganja seberat 764 gram, empat gram syabu dan lapan butir Eramin 5.
  Baca Lagi
 • ABANG LONG CHOW KIT DICEKUP MILIKI SYABU

  Oct 31, 2015
  Lelaki yang terkenal dcngan panggilan ‘Abang Long Chow Kit’ antara lima yang ditahan polis kerana memiliki dadah jenis syabu.
  Baca Lagi
 • JENAYAH SEKSUAL TERHADAP KANAK-KANAK

  Oct 31, 2015
  Penderaan Seksual Kanak-kanak berlaku apabila seseorang kanak-kanak digunakan untuk mencapai kepuasan seks dan ini merangkumi segala kepuasan atau aktiviti sosial berunsur seksual. Walaupun penderaan seksual kanak-kanak tidak mengancam keselamatan negara, namun ia merupaka satu ancaman kepada kepentingan negara kerana kanak-kanak adalah aset yang paling berharga untuk sesebuah negara.
  Baca Lagi
 • BOMOH DURJANA DITAHAN DALAM 24 JAM

  Oct 31, 2015
  Seorang bomoh durjana yang merogol bekas pelajar kolej berusia 20 lahun berjaya ditahan tidak sampai 24 jam selepas mangsa membuat laporan pada Rabu lalu.
  Baca Lagi
 • EIGHT NABBED OVER LIFT MUGGING

  Oct 30, 2015
  Kuala Lumpur: Justice may be served for the woman who was assailed and mugged by two men in an elevator following the arrests of eight people in connection with the case.
  Baca Lagi
 • ESSCOM, ARMED FORCES EXPAND RADAR COVERAGE

  Oct 30, 2015
  The Eastern Sabah Security Command (Esscom) and the armed forces are developing another five Coastal Surveillance System locations to expand their radar coverage in the Eastern Sabah Security Zone (Esszone).
  Baca Lagi
 • BUANG BAYI: IBU 4 ANAK DITAHAN

  Oct 30, 2015
  Alor Setar, 29 Okt. - Polis menahan seorang wanita berusia 38 tahun yang dipercayai membuang bayi perempuannya sendiri yang baru dilahirkan di dalam mesin basuh di sebuah rumah di Kampung Ulu Dulang Kecil dekat Yan kelmarin.
  Baca Lagi
 • WARIS MAYAT TAK DITUNTUT DICARI

  Oct 30, 2015
  Bestarijaya - Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Selangor mencari waris mayat wanita yang tidak dituntut di Jabatan Perubatan Forensik Hospital Selayang sejak 14 Oktober lalu.
  Baca Lagi
 • POLIS LUMPUHKAN SINDIKET CURI KARGO RM2 JUTA

  Oct 30, 2015
  Shah Alam: Polis melumpuhkan satu kumpulan penjenayah yang dipercayai melarikan kargo barang makanan bernilai RM2 juta sejak setahun lalu.
  Baca Lagi
 • LELAKI REMPUH ANGGOTA PERONDA DITAHAN ATAS DAKWAAN CUBA BUNUH

  Oct 30, 2015
  Seorang Ielaki yang lolos selepas merempuh anggota Cawangan Unit Kereta Peronda (MPV) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Timur Laut di Jalan Lebuh Nipah, Sungai Nibong pada 24 Oktober lalu ditahan bersama dua Ielaki di Kota Bharu, Kelantan, awal pagi semalam.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS