Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • SUAMI ISTERI DITAHAN

  Apr 30, 2015
  Sepasang suami isteri yang dipercayai terlibat dengan pengedaran dadah di sekitar daerah Temerloh ditangkap ketika bersama dua lagi rakan pengedar mereka dalam serbuan polis ke atas sebuah rumah di Taman Lanchang antara jam 4 hingga 6 pagi kelmarin.
  Baca Lagi
 • GADUH ANGKARA DENDAM, REBUT TEMAN WANITA

  Apr 30, 2015
  Kejadian pergaduhan di Tanah Perkuburan India Sungai Abong, Bakri, Muar Jumaat lalu melibatkan lapan suspek yang menyerang seorang lelaki dengan parang dipercayai bermotifkan balas dendam dan berebut teman wanita.
  Baca Lagi
 • POLIS DAN MASYARAKAT BERPISAH TIADA

  Apr 29, 2015
  Dengan adanya aplikasi Whatsapp kini, pihak polis dengan masyarakat dapat bekerjasama dan berganding bahu dalam membanteras jenayah dalam negara. Sebagai contoh, untuk suku pertama tahun ini, sebanyak sebanyak 194 kes jenayah, jenayah jalanan dan pecah rumah berjaya dikurangkan.
  Baca Lagi
 • PEGAWAI KANAN POLIS MAUT DIREMPUH KERETA

  Apr 29, 2015
  Pegawai Kanan Polis, Allahyarham lnspektor Mohd Nafeanee Mohd Adnan, 36, yang meninggal dunia selepas dirempuh sebuah kereta kelmarin, dikenali sebagai seorang yang komited dengan tugasnya.
  Baca Lagi
 • POLIS SELAMATKAN 62 MANGSA PEMERDAGANGAN MANUSIA

  Apr 29, 2015
  Seramai 62 mangsa pemerdagangan manusia berjaya diselamatkan dalam serbuan di sebuah premis kediaman di Kedah, semalam.
  Baca Lagi
 • LAPORAN TAHUNAN GTP 2014 : INDEKS KADAR JENAYAH TURUN 12.6 PERATUS

  Apr 29, 2015
  Pelaksanaan Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) yang memfokus kepada memerangi jenayah berjaya menunjukkan keberkesanan apabila kadar indeks jenayah menurun sebanyak 12.6 peratus pada tahun lalu, penurunan kedua tertinggi bagi tempoh lima tahun.
  Baca Lagi
 • SEBELAS PESALAH TRAFIK DITAHAN DI JOHOR

  Apr 29, 2015
  Polis menahan seramai 11 individu dalam Op Roda Bersepadu yang bertujuan untuk mencegah lumba haram dan samseng jalanan selama tiga hari bermula Jumaat lalu, di Johor Bahru.
  Baca Lagi
 • SAKI-BAKI GENG BLACK DIBURU POLIS

  Apr 29, 2015
  Polis Pahang akan memperhebatkan lagi usaha memburu saki-baki kumpulan penjenayah yang dikenali Geng Black yang masih bebas bagi melumpuhkan sepenuhnya gerakan kumpulan tersebut dalam negara ini.
  Baca Lagi
 • SI SAZALI SAMAD MEMPERTAHANKAN GELARAN OLAHRAGAWAN KEBANGSAAN BUAT KALI KEDUA BERTURUT-TURUT

  Apr 29, 2015
  Sub Inspektor Sazali Samad menepati ramalan apabila berjaya mempertahankan gelaran Olahragawan Kebangsaan buat kali kedua berturut-turut.
  Baca Lagi
 • PENOREH GETAH DICEKUP KETIKA PROSES AIR KETUM

  Apr 29, 2015
  Seorang penoreh getah yang sedang leka memproses daun ketum di kawasan belukar di belakang sebuah rumah di Kampung Lubuk Batu, Peluban Jitra dekat sini terkejut apabila lokasi operasi haramnya itu diserbu sepasukan polis semalam.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS