Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • PDRM PASUKAN PERTAMA KE SUKU AKHIR PIALA MALAYSIA 2014

  Aug 28, 2014
  Polis Diraja Malaysia (PDRM) menjadi pasukan pertama melayakkan diri ke suku akhir Piala Malaysia 2014 selepas mengekalkan rekod tanpa kalah dalam empat perlawanan dalam saingan Kumpulan D.
  Baca Lagi
 • KETUA SINDIKET PENGEDARAN DADAH DITAHAN

  Aug 27, 2014
  Kota Bharu, 27 Ogos - Seorang ketua sindiket pengedaran dadah bertaraf King Pin' antara enam ditahan bersama pil kuda bernilai RM1 juta dalam tiga serbuan dadah berasingan di negeri ini, Ahad lalu.
  Baca Lagi
 • POLIS BERJAYA TUMPASKAN GENG PREE

  Aug 27, 2014
  Tampin, 27 Ogos - Polis berjaya menumpaskan Geng Pree yang dipercayai terlibat dalam sekurang-kurangnya 10 kes pecah rumah dan samun di sekitar Negeri Sembilan, Pahang dan Johor dengan penangkapan 10 lelaki warganegara Indonesia di sebuah rumah kongsi di Palong, Jempol, 8 Julai lalu.
  Baca Lagi
 • PDRM TERUS LEBAR PENGUASAAN

  Aug 24, 2014
  PDRM FA menempatkan diri dalam kedudukan selesa ke suku akhir Piala Malaysia 2014 selepas mengekalkan rekod tanpa kalah pada pusingan pertama perlawanan peringkat kumpulan malam tadi.
  Baca Lagi
 • POLIS TANGKAP MAN PARANG, SELESAI 6 KES SAMUN

  Aug 23, 2014
  POLIS TANGKAP MAN PARANG, SELESAI 6 KES SAMUN Kota Kinabalu, 22 Ogos - Polis percaya telah menyelesaikan enam kes membabitkan samun dan pecah rumah di daerah ini dengan tertangkapnya seorang lelaki dikenali sebagai Man Parang di sebuah minyak di Jalan Tuaran, Menggatal, dekat sini Selasa lalu.
  Baca Lagi
 • BELASAH WANITA KENA JEL, SEBAT

  Aug 21, 2014
  Melaka, 21 Ogos - Perbuatan kejam seorang lelaki yang memukul seorang wanita menggunakan kayu cota dua tahun lalu sehingga mangsa cedera parah akhirnya terbalas apabila dia dijatuhi hukuman penjara selama enam tahun dan tiga sebatan.
  Baca Lagi
 • SYABU TERSEKAT DI TANDAS

  Aug 21, 2014
  Raub, 20 Ogos - Cubaan seorang penganggur membuang kotak kecil yang menyimpan lima peket plastik mengandungi ketulan kristal dipercayai dadah jenis syabu ke dalam mangkuk tandas terbantut apabila dia ditahan polis dalam serbuan di sebuah hotel bajet, di bandar ini, kelmarin.
  Baca Lagi
 • DITAHAN MILIKI SENAPANG BUATAN SENDIRI

  Aug 19, 2014
  Polis menahan seorang penganggur kerana memiliki senapang buatan sendiri berserta 14 butir peluru di sebuah pondok di Kampung Tengah dekat sini, Jumaat lalu.
  Baca Lagi
 • GENG SAMUN TUMPAS, 9 DIBERKAS

  Aug 19, 2014
  Polis berjaya menumpaskan geng samun yang dipercayai aktif menjalankan kegiatan itu sekitar Tanjung Karang sejak dua tahun lalu, selepas tertangkapnya sembilan suspek, termasuk seorang wanita pada Ahad lalu.
  Baca Lagi
 • DUA PEROMPAK CUBA SAMUN GUNA PARANG DITAHAN

  Aug 19, 2014
  Tindakan dua perompak bertopeng cuba melakukan samun ke atas seorang lelaki dengan bersenjatakan parang memakan diri apabila penjenayah itu berjaya diberkas polis dalam kejadian di Jalan Cina di sini semalam.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS