Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • 2 DITAHAN POLIS, DADAH DAN PISAU DIRAMPAS

  Apr 28, 2016
  Polis Selangor berjaya menahan dua individu masing-masing sebagai pengedar dadah dan membawa senjata merbahaya dalam satu operasi yang dijalankan di sekitar Bukit Sentosa dan Jalan Serendah, Selangor.
  Baca Lagi
 • PDRM BANTU JPJ JERAT TONTO GANAS

  Apr 28, 2016
  Polis Diraja Malaysia (PDRM) di bawah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) membantu operasi Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) menerusi Unit Khasnya untuk membasmi kegiatan tonto yang menggangu tugas pihak berkuasa.
  Baca Lagi
 • GENG AMY KEJU TUMPAS

  Apr 22, 2016
  Puchong - Sekumpulan penjenayah dikenali sebagai Geng Amy Keju yang bergiat aktif melakukan samun sekitar Lembah Klang berjaya dicekup polis selepas menyamun dua wanita di Puchong Jaya, di sini, Isnin lalu.
  Baca Lagi
 • SINDIKET PESAN BEKALAN SECARA ONLINE

  Apr 22, 2016
  Kuala Lumpur - Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Bukit Aman mendedahkan sindiket dadah kini menggunakan modus operandi memesan bekalan secara online atau atas talian.
  Baca Lagi
 • SOROK DADAH DALAM KAKI MEJA

  Apr 18, 2016
  Rompin - Seludup dadah dengan menyorokkannya dalam kaki meja lipat. Itu taktik digunakan seorang lelaki yang berjaya dikesan di Jeti Kampung Tekek, di sini, sekitar jam 12.05 tengah malam, kelmarin.
  Baca Lagi
 • CULIK KRU KAPAL: PDRM SEDIA BANTU INDONESIA

  Apr 18, 2016
  Tawau - Polis Diraja Malaysia (PDRM) sedia membantu pasukan keselamatan Indonesia untuk tindakan susulan berhubung kes penculikan empat kru kapal warga Indonesia di perairan selatan Filipina, berhampiran perairan Malaysia, Jumaat lalu.
  Baca Lagi
 • MODERN POLICE STATIONS COMING

  Apr 18, 2016
  Kuala Lumpur - Lodging a police report will be less tedious and time-consuming under a modern concept that is being introduced in two stations here. It will also enable officers to have more time to solve cases.
  Baca Lagi
 • PDRM-ESSCOMM PANTAU PERGERAKAN KAPAL DARIPADA FILIPINA

  Apr 14, 2016
  Polis Diraja Malaysia (PDRM) menerusi pihak berkuasa Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCOM) akan memantau sebarang pergerakan kapal atau bot dari dari selatan Filipina ke dalam negara ini.
  Baca Lagi
 • PEMBUNUH BAYI AKHIRNYA DIDAKWA

  Apr 14, 2016
  Suspek yang menghempas seorang bayi ke lantai sehingga meninggal dunia akan didakwa di Mahkamah Sesyen Sepang hari ini manakala ibu bayi berkenaan yang juga teman wanitanya hanya akan menjadi saksi pendakwaan.
  Baca Lagi
 • HIGH TECH WAY TO FIGHT CRIME

  Apr 14, 2016
  Polis Diraja Malaysia (PDRM) drones will soon take the skies to keep tabs on what is happening on the ground, said Bukit Aman's Management Department director Comm Dato' Sri Zulkifli Abdullah.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS