Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • REMAJA PEREMPUAN 16 TAHUN DITAHAN

  Aug 31, 2015
  Tidak padan dengan usianya yang masih muda, seorang remaja perempuan berusia 16 tahun sanggup menagih dadah bersama enam lelaki di sebuah rumah di Bandar Baru Beris Jaya, Sik, Jumaat lalu.
  Baca Lagi
 • DARI BUKIT AMAN: POLIS BANTUAN PELENGKAP

  Aug 29, 2015
  Salam sejahtera kepada pembaca yang budiman. Artikel mingguan kali ini memaparkan berkaitan tugas serta tanggungjawab Polis Bantuan dalam membantu Polis Diraja Malaysia menguatkuasakan undang-undang dan memelihara keamanan sejak ia ditubuhkan pada 1948 ketika negara menghadapi zaman darurat.
  Baca Lagi
 • 3 AHLI KUMPULAN 'ANONYMOUS' DITAHAN

  Aug 29, 2015
  Mereka berusia 18 hingga 21 tahun yang turut menuntut Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak meletak jawatan sebelum esok, ditahan dalam serbuan oleh Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, hasil risikan bersama CyberSecurity Malaysia dan Suruhanjaya Komunikasi dan Mutimedia Malaysia (SKMM).
  Baca Lagi
 • PENGAMAL PERUBATAN DIPENJARA 4 TAHUN KERANA

  Aug 29, 2015
  Seorang pengamal perubatan Islam terpaksa menjalani hukuman penjara empat tahun selepas rayuan akhirnya terhadap hukuman dan sabitan kerana mencabul seorang pelajar perempuan ditolak Mahkamah Rayuan.
  Baca Lagi
 • MENGHARGAI JASA

  Aug 28, 2015
  Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah berkenan memakaikan Pingat Jasa Pahlawan kepada bekas anggota pasukan keselamatan dalam Istiadat Pengurniaan Pingat Jasa Pahlawan Negara Kontinjen Pahang di Dewan Jubli Perak Sultan Ahmad Shah, Kuantan semalam.
  Baca Lagi
 • WANITA THAILAND EDAR DADAH KE TALI GANTUNG

  Aug 28, 2015
  Pulau Pinang, 27 Ogos - Seorang wanita warga Thailand yang dijadikan keldai dadah dihukum gantung sampai mati oleh mahkamah tinggi di sini hari ini selepas didapati bersalah menyeludup masuk kokain seberat 689.10 gram dengan menelan dan memasukkan dadah itu ke dalam kemaluannya, dua tahun lalu.
  Baca Lagi
 • TAK SEMPAT JOLI WANG CURI DARI TABUNG SURAU

  Aug 27, 2015
  Sekumpulan tiga penjenayah tidak sempat berjoli menggunakan duit tabung derma dicrui dari sebuah kedai runcit di Seksyen 18 di sini, apabila mereka diberkas orang ramai
  Baca Lagi
 • LELAKI NODA ANAK DIPENJARA 17 TAHUN, 10 SEBATAN

  Aug 27, 2015
  Berdasarkan fakta kes, tertuduh yang kematian isteri pada 2010 mula merogol mangsa yang merupakan anak kandungnya pada September 2011 dengan menceroboh biliknya dan mengejutkan mangsa daripada tidur sambil memberitahu mahu melakukan hubungan seks dengan mangsa.
  Baca Lagi
 • 17 MAHASISWA, AKTIVIS DITAHAN

  Aug 27, 2015
  Difahamkan kumpulan terbabit berhimpun sejahk Ahad lalu bagi menuntut Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak meletakkan jawatan dan meminta rundingan dengan kerajaan serta Ahli Parlimen Pembangkang ditunaikan.
  Baca Lagi
 • POLIS NAFI BERITA BUDAK NYARIS DICULIK

  Aug 27, 2015
  Kota Kinabalu - Polis menafikan berita kononnya seorang budak perempuan nyaris diculik di Kolombong di sini, hingga tersebar luas di laman sosial.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS