Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • PENGARUH SEL SENYAP DIPANTAU

  Jul 26, 2016
  Polis Diraja Malaysia (PDRM) sentiasa memantau pengaruh kumpulan militan IS di setiap institusi pendidikan, termasuk sekolah bagi mengelak ia menular dalam kalangan guru dan pelajar.
  Baca Lagi
 • WARGA NIGERIA DISENARAI MERAH

  Jul 26, 2016
  Pelancong asing warga Nigeria diletakkan dalam senarai merah Polis Diraja Malaysia (PDRM) selepas dikesan paling kerap menyeludup masuk dadah ke negara ini.
  Baca Lagi
 • 9 PENJENAYAH BERSENJATA DIBERKAS

  Jul 20, 2016
  Kegiatan sekumpulan sembilan penjenayah termasuk tiga wanita berusia antara 19 hingga 26 tahun berjaya diberkas polis di sebuah rumah di Skudai.
  Baca Lagi
 • PENCURI TABUNG DERMA DITAHAN

  Jul 20, 2016
  Seorang lelaki yang melarikan dua tabung derma untuk kegunaan anak yatim dan maahad tahfiz di premis Jeruk Madu Pak Ali, Seberang Jaya, Butterworth ditahan polis awal pagi semalam.
  Baca Lagi
 • PEMANDU SERAH DIRI

  Jul 20, 2016
  Seorang lelaki berusia 30 tahun yang melarikan diri sejurus treler dipandu terbabas dan merempuh empat kenderaan kelmarin, akhirnya tampil menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak.
  Baca Lagi
 • POLIS KESAN 4 CAP JARI

  Jul 20, 2016
  Polis menemui empat kesan cap jari dipercayai milik penjenayah yang memecah masuk kediaman seorang ahli perniagaan hartanah yang meninggal selepas mengalami sesak nafas dan pengsan.
  Baca Lagi
 • PUSAT JUDI DAN MAKSIAT DIGEMPUR POLIS KL

  Jul 19, 2016
  Polis bertindak menggempur sebuah kompleks beli-belah yang dikesan menjadi sarang kegiatan pclacuran dan perjudian utama di Bukit Bintang di Kuala Lumpur.
  Baca Lagi
 • POLIS GIAT BURU SUSPEK DAISH BERKAITAN INSIDEN DI PUCHONG

  Jul 19, 2016
  Beberapa lagi suspek dipercayai ada kaitan dengan gerakan militan Daish yang meletupkan bom tangan ke sebuah pub di Puchong, Selangor, 28 Jun lalu, berjaya diberkas polls.
  Baca Lagi
 • UCAPAN PENGHARGAAN ORANG AWAM KEPADA POLIS MENERUSI AKHBAR THE STAR

  Jul 19, 2016
  Terima kasih diucapkan kepada penduduk perumahan Taman Taufik, Ipoh, Perak di atas kiriman penghargaan menerusi akhbar The Star kepada anggota MPV yang bertugas menjaga keselamatan dan ketenteraman awam di kawasan tersebut. Kami amat menghargainya.
  Baca Lagi
 • POLIS BURU PEMANDU TEKSI SAMUN WANITA DI SUBANG JAYA

  Jul 19, 2016
  Polis memburu seorang pemandu teksi berusia 40-an yang dipercayai menyamun seorang wanita yang menggunakan khidmat teksinya di jalan belakang Subang Parade, Subang Jaya.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS