Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • SKIM PELABURAN KHAS ASB UNTUK TENTERA, POLIS

  Feb 26, 2018
  KUALA LUMPUR 26 Feb. - Permodalan Nasional Bhd. (PNB) dan Bank Muamalat Malaysia Bhd. menawarkan Skim Pelaburan Khas Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk anggota dan veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM) serta ahli Koperasi Polis Diraja Malaysia (KPDRM).
  Baca Lagi
 • VIDEO TULAR KEJADIAN TEMBAK MENEMBAK HANYALAH PENGAMBARAN FILEM

  Feb 24, 2018
  Polis mengesahkan bahawa satu video tular di media sosial baru-baru ini tentang kejadian tembak menembak bukanlah kejadian sebenar tetapi ianya hanyalah pengambaran sebuah filem.
  Baca Lagi
 • KEMALANGAN NGERI DUKE: PEMANDU MYVI DIJEL TIGA TAHUN

  Feb 22, 2018
  KUALA LUMPUR - Dua pemandu Perodua Myvi dipenjara tiga tahun dan denda RM10,000 oleh Mahkamah Majistret di sini semalam selepas didapati bersalah memandu secara berbahaya hingga menyebabkan kematian tiga beranak dalam nahas di Lebuh raya Duta-Ulu Klang (DUKE) pada Mei 2015.
  Baca Lagi
 • IPD BAGAN DATUK BAKAL MENEMPATKAN 280 WARGA PDRM

  Feb 19, 2018
  Seramai 280 pegawai dan anggota polis pelbagai pangkat bakal ditempatkan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Bagan Datuk, Perak setelah ia siap dibina kelak.
  Baca Lagi
 • POLIS TUNGGU LAPORAN FORENSIK SAHKAN IMEJ CCTV

  Feb 12, 2018
  Putrajaya, 12 Februari 2018 - Polis masih menunggu laporan forensik mengenai rakaman kamera televisyen litar tertutup (CCTV) sekolah di Nibong Tebal, Pulau Pinang bagi mengenal pasti individu yang mencuri telefon bimbit seorang guru.
  Baca Lagi
 • PDRM-INTERPOL BURU AHLI GENG 360

  Feb 11, 2018
  JOHOR BAHRU 11 Feb. - Polis negeri bekerjasama erat dengan Interpol memburu saki baki ahli kongsi gelap Geng 360 yang disyaki ada kaitan dengan kes pembunuhan kejam seorang lelaki di sebuah stesen minyak di Taman Pelangi di sini pada 17 Disember lalu.
  Baca Lagi
 • TIP PERMOTORAN : APAKAH YANG ANDA PERLU BUAT APABILA DISAMAN PIHAK POLIS TRAFIK ATAU JABATAN PENGANGKUTAN JALAN

  Feb 11, 2018
  APABILA kita menunggang motosikal atau kereta, kadang-kadang kita terlupa perihal tempoh sah cukai jalan atau tempoh sah lesen memandu. Kesalahan yang beriringan dengan kesalahan tamat cukai jalan adalah kesalahan ketiadaan perlindungan insurans. Ketiga-tiga kesalahan ini jika disaman, anda tiada pilihan lain selain menjawab saman tersebut di mahkamah. Sekiranya anda gagal hadir ke mahkamah, waran tangkap akan dikeluarkan kerana kebiasaannya kes seperti ini, saman telah diserahkan semasa anda disaman di tempat kejadian. Selain daripada itu, kenderaan anda akan disenarai hitamkan dan Jabatan Pengangkutan Jalan dan anda tidak boleh menghidupkan cukai jalan kenderaan anda.
  Baca Lagi
 • SOFI JIKAN DIREMAN TIGA HARI

  Feb 08, 2018
  Petaling Jaya - Pelakon Sofi Jikan atau nama sebenarnya Mohamad Shoffi Jikan, direman tiga hari sehingga esok, bagi membantu siasatan selepas didapati positif dadah jenis ganja.
  Baca Lagi
 • DUA PENGAWAL MINUM KOPI DURIAN POSITIF SYABU

  Feb 07, 2018
  Kuala Lumpur, 7 Feb 2018 - Ujian air kencing dua pengawal keselamatan warga Nepal yang diserang gejala seperti sawan dan letih teruk selepas meminum kopi berperisa durian hujung bulan lalu didapati positif dadah jenis methamphetamine atau syabu.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS