Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

 • TONTO RM100 JAGA PREMIS JUDI

  Dec 31, 2015
  Pelbagai teknik dan helah digunakan pengusaha-pengusaha premis perjudian bagi menggaburi mata pihak berkuasa antaranya memberi upah sebanyak RM100 kepada tonto bermotosikal, memasang pintu elektronik keluli, memasang CCTV dan banyak lagi.
  Baca Lagi
 • UTK: PENGGEMPUR TERAKHIR

  Dec 31, 2015
  Anggota pasukannya yang 'low profile', tidak diketahui perwatakan dan wajah mereka melainkan apabila mengiringi orang kenamaan dan mereka hanya bergerak di belakang tabir untuk menyelesaikan sesuatu kes jenayah berprofil tinggi yang gagal mencapai kata rundingan.
  Baca Lagi
 • POLIS PULAU PINANG TAHAN EMPAT LELAKI TERLIBAT DALAM KES SAMUN

  Dec 30, 2015
  Polis berjaya menahan empat lelaki masing-masing berumur dalam lingkungan 18 sehingga 20 tahun yang disayaki terlibat dengan kes samun di dalam kawasan Nibong Tebal, Pulau Pinang, beberapa hari lalu.
  Baca Lagi
 • POLIS KL JAWAB ISU SIASATAN KES PENIPUAN PEMBELIAN TELEFON BIMBIT

  Dec 30, 2015
  Polis Kuala Lumpur semalam menjawab tuduhan tidak berasas yang mengatakan polis berat sebelah dalam menjalankan siasatan kes penipuan pembelian telefon bimbit di salah sebuah plaza di ibu kota beberapa hari lalu.
  Baca Lagi
 • POLIS KUALA LUMPUR NAFI KES CULIK DAN SAMUN LELAKI

  Dec 30, 2015
  Polis Kuala Lumpur menafikan dakwaan orang awam kononnya berlaku kes culik dan samun terhadap seorang lelaki di di ibu kota seperti yang tersebar dalam media sosial baru-baru ini.
  Baca Lagi
 • POLIS KELANTAN BURU LELAKI TERLIBAT KES TIKAM PEMANDU TEKSI

  Dec 30, 2015
  Polis Kelantan meminta kerjasama dari masyarakat atau saksi lain yang pernah ternampak atau mengenali suspek seperti di lakaran yang disyaki terlibat dalam kes menikam seorang pemandu teksi di Kota Bharu beberapa hari lepas agar tampil memberikan maklumat kepada pihak polis.
  Baca Lagi
 • PARENTS ADVISED TO KEEP AN EYE ON THEIR CHILDREN DURING THE SCHOOL HOLIDAYS

  Dec 29, 2015
  A forgetful couple left their son behind in Cameron Highlands, travelling back to their home in Sungai Koyan, Pahang, before having to do a U-turn, reported Berita Harian.
  Baca Lagi
 • BUKAN KES JUDI TAPI PERMAINAN SIMULATOR

  Dec 29, 2015
  Raub - Pihak polis menafikan terdapatnya aktiviti perjudian di daerah ini, sebaliknya dua buah mesin permainan simulator dirampas dalam serbuan dilakukan di sebuah premis di Taman Kenanga, jalan Lipis, di sini, kelmarin.
  Baca Lagi
 • TRAFIK BERGILIR MENGAWAL LALU LINTAS DI TAMBAK JOHOR

  Dec 22, 2015
  Seramai 15 anggota polis trafik akan bergilir-gilir mengawal lalu lintas dan lima anggota trafik aku bertugas pula selama 24jam di sepanjang Tambak Johor sebagai usaha mengawal keadaan trafik yang teruk di sekitar kawasan terbabit.
  Baca Lagi
 • IPK SELANGOR JUARA KARATE PIALA KPN 2015

  Dec 22, 2015
  Pasukan karate dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor berjaya menewaskan 19 pasukan lain dari kontinjen Polis DiRaja Malaysia (PDRM) dalam Kejohanan Karate Piala Ketua Polis Negara 2015 yang telah berlangsung pada November lalu.
  Baca Lagi
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS