Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

KERATAN AKHBAR PILIHAN: JADI MATA, TELINGA POLIS SALUR KES JENAYAH KAMPUNG ORANG ASLI

Gua Musang, 28 Mac 2022 - Bekas anggota polis terutamanya Pasukan Senoi Praaq atau Pasukan Gerakan Am (PGA) Orang Asli yang sudah bersara diharap terus menjadi mata dan telinga dalam menyalurkan maklumat berkaitan jenayah di kawasan setempat.

Ketua Polis Daerah Gua Musang, Superintendan Sik Choon Foo berkata, maklumat yang disalurkan memudahkan pihaknya mengambil tindakan segera.

Katanya, terdapat lebih 100 bekas anggota polis di Gua Musang dan sebahagian besarnya adalah anggota Senoi Praaq yang tinggal di kawasan pos pedalaman Orang Asli.

"Bekas anggota kita mempunyai banyak pengalaman dan sudah tentu mengetahui tindakan yang perlu diambil selain menjadi mata dan telinga pihak polis.

"Jadi, kita berharap pegawai atau anggota polis di daerah ini yang sudah bersara boleh terus bekerjasama menyalurkan maklumat berkaitan jenayah di kawasan masing-masing," katanya selepas menghadiri program bersama pesara polis di Dewan Tanjung, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gua Musang di sini semalam.

Bacaan lanjut menerusi keratan akhbar terbitan Kosmo Online seperti berikut.

May be an image of 5 people and text that says 'Jadi mata, telinga polis salur kes jenayah kampung Orang Asli GUA MUSANG Bekas anggota Pasukan laman Orang mempu- dalam berkaitan pesara. Choon turut me- bantuan ma- pesara. CHOON berharap pegawai Choon bekas Latif, terus menyampaikar bantuan bakul nakanan bekas Praaq Dewan Tanjung, Gua Musang semalam. donn kepada berkuasa berkenaan sosial selepas menghadiri program Dewan hagian tinggal kampung kawasan pos peda- Musang meskipun telah masih membantu soliront terda- tugas kampung halaman.'
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS