Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

KERATAN AKHBAR PILIHAN: POLIS TINGKAT KAWALAN KESELAMATAN - PENGARAH JABATAN KDNKA

Shah Alam, 27 Mei 2022 - Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah menambah anggota dan aset Pasukan Gerakan Udara (PGU) untuk mempertingkat kawalan sempadan susulan kejadian yang bersempadan di daerah Tumpat, Kelantan.

Ia susulan kejadian berbalas tembakan dan letupan bom yang berlaku di Tak Bai, wilayah Narathiwat, Thailand.

Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam, CP Dato' Sri Hazani Ghazali berkata, aset berkenaan meliputi pemantauan helikopter dan dron.

"Kita (PDRM) dalam keadaan siap sedia bagi menghadapi apa sahaja kemungkinan.

"Selain kawalan sempadan oleh anggota Pasukan Gerakan Am (PGA), PDRM telah menambah anggota dan aset PGU melibatkan pemantauan helikopter dan dron," katanya.
Tambah beliau, penduduk di kawasan berhampiran dinasihatkan untuk sentiasa berhati-hati dan segera melaporkan kepada pihak polis sekiranya mengesan sesuatu yang mencurigakan.

Bacaan lanjut di keratan akhbar terbitan Sinar Harian seperti di lampiran.

May be an image of 3 people and text that says 'SERANGANKA,THAILAND Tak Bai Narathiwa Polis tingkat kawalan keselamatan PDRM perketat kawalan sempadan, tambah dan olis Diraja Malaysia me- Bai, wilayah Udara Gerakan OlehMUHD RAMLId NAZRINZ Pengarah Jabatan Dalam daerah Tumpat, SHAH kejadian berbalas letupan Setakat tiada rakyat Malaysia yang terlibat. Hanya melibatkan anggota keselamatan rakyat Thailand.' heli- aka tembakan. me- mengenai tiga insiden berbalas pekan Balai empadan tidak katanya Suasana engang pekan Tambah stesen Bai kerana ditutup buat sementara waktu. Kementerian seberang sentiasa tiada kepada polis 'Setakat Facebook anggot dan rakyat Thailand,' kata peliau.'

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS