Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Keratan Akhbar

[ISU TULAR] KERATAN AKHBAR PILIHAN: 'MUSLIMAH JADIAN' DIBERKAS POLIS

Shah Alam, 24 Disember 2022 - Suspek lelaki yang tular mengenakan telekung sebelum mencuri barang jemaah wanita di masjid sekitar Seksyen 18 di sini, diberkas polis, kelmarin.

Ketua Polis (IPD) Shah Alam, ACP Mohd Iqbal Ibrahim berkata, tangkapan terhadap suspek lelaki tempatan lingkungan 20-an itu susulan laporan dibuat oleh mangsa.

Menurutnya, pada Selasa lalu, polis menerima dua laporan mengenai kes kecurian barangan milik jemaah wanita yang menunaikan solat di masjid sekitar Seksyen 18, pada 20 Disember lalu.

"Hasil pemeriksaan terhadap suspek, polis menemui dan merampas dua telefon bimbit yang dicuri semasa kejadian. Suspek ditangkap untuk siasatan lanjut," katanya.

Beliau berkata, semakan ke atas rekod jenayah lampau mendapati orang kena tuduh (OKT) mempunyai satu rekod kes penyalahgunaan dadah dan empat rekod kes jenayah.

"OKT ditahan reman selama empat hari dari mula hari ini (semalam) sehingga 26 Disember untuk siasatan lanjut dan kes disiasat mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan," kata beliau.

Bacaan lanjut di keratan akhbar terbitan Harian Metro seperti di lampiran.

 
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS