Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

[UPDATE] ARTIKEL PILIHAN: LELAKI ISRAEL MILIKI ENAM SENJATA API, 200 PELURU AKAN DIDAKWA ESOK - KPN

Kuala Lumpur, 11 April 2024 - Shalom Avitan, lelaki warga Israel yang ditahan pada 27 Mac lalu akan dituduh mengikut Akta Senjata Api, esok.

Pertuduhan terhadap suspek berusia 38 tahun yang ditahan bersama enam pucuk pistol dan 200 peluru dijadualkan di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, di sini.

Ketua Polis Negara (KPN), IG Tan Sri Razarudin Husain ketika mengesahkan demikian kepada BH hari ini, berkata siasatan terhadap lelaki Israel itu selesai dijalankan mengikut Seksyen 7 Akta Senjata Api (Penalti Lebih Berat).

"Siasatan selesai dijalankan selepas pejabat Timbalan Pendakwa Raya bersetuju dengan cadangan melakukan pertuduhan kerana memiliki senjata api terhadapnya. Siasatan terhadap baki 14 lagi yang masih ditahan masih berjalan dan mereka masih dalam reman," katanya.

Tan Sri Razarudin, berkata siasatan terhadap 14 individu itu dibuat berhubung kaitan mereka dengan kesalahan memiliki senjata api.

"Pada masa ini polis masih menjalankan siasatan lanjut berhubung individu lain yang masih ditahan termasuk keterangan dari dua lelaki warga Turki dan seorang lelaki warga Georgia," katanya.

Bacaan lanjut di pautan seperti berikut,

https://www.bharian.com.my/berita/kes/2024/04/1233790/lelaki-israel-miliki-enam-senjata-api-200-peluru-akan-didakwa-esok
PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS