Berita

#PPN #COVID-19 [KERATAN AKHBAR PILIHAN] HARI KEBANGSAAN 2021: TERIMA KASIH KELAB PEMILIK MERCEDES SELANGOR ATAS PENGHARGAAN DAN SOKONGAN MORAL KEPADA “FRONTLINERS”

Kuala Selangor, 31 Ogos 2021 – Menyantuni pasukan barisan hadapan antara aktiviti yang dilakukan oleh sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sebagai salah satu cara memeriahkan sambutan Hari Kebangsaan yang disambut hari ini.

Inisiatif itu dilakukan Kelab Pemilik Mercedes Selangor (SMOC) dengan kerjasama pelbagai NGO.

Mereka menyerahkan sumbangan makanan kepada pasukan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Selangor.

Menurut wakil SMOC, Encik Mt. Safien Kassim, program tersebut diadakan bagi menghargai pengorbanan pasukan keselamatan yang bertungkus lumus memastikan orang ramai mematuhi prosedur operasi standard (SOP) dan melindungi mereka daripada terkena jangkitan virus COVID-19.

“Kita amat menghargai jasa semua anggota polis yang merupakan barisan hadapan dan kita telah menghantar sumbangan 270 barang makanan bernilai RM11,000 sejak hujung minggu lalu di beberapa tempat di Jeram, Ijok, Tanjong Karang termasuk di IPD Kuala Selangor.

Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superintendan Ramli berkata, mereka amat menghargai sokongan pihak NGO terhadap komitmen pihak polis dalam melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sejak setahun lalu dan Pelan Pemulihan Negara (PPN).

Bacaan lanjut di keratan akhbar terbitan Kosmo seperti di lampiran.

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS