Jenis Arkib

Arkib Bulanan

Berita

[ARTIKEL PILIHAN] HARI KEBANGSAAN 2023: SELAMAT MENDARAT WALAUPUN ANGIN KUAT

Putrajaya, 31 Ogos 2023 - Dalam aksi mendebarkan apabila perlu berdepan dengan cabaran angin kuat serta permukaan licin untuk mendarat ekoran hujan pada waktu subuh, enam penerjun dalam acara sambutan Hari Kebangsaan 2023 masih dapat menepati sasaran mendarat tepat di kawasan Pentas Diraja di Dataran Putrajaya di sini hari ini.

Keenam-enam pegawai dan anggota Pasukan 69 Komando Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang terbabit dalam Aksi Terjun Tepat itu berjaya memukau mata lebih 100,000 pengunjung di Dataran Putrajaya, tanpa tidak mengalami sebarang kecederaan walaupun ada yang tergelincir.

"Alhamdullillah perasaan gembira dan bangga kerana berjaya melaksanakan dan mempersembahkan serta mendarat betul-betul di hadapan Yang di-Pertuan Agong (Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah)," kata Anggota 69 Komando Sarjan Shahril Afiza Zahari.

"Semua penerjun selamat mendarat dan tidak ada sebarang kecederaan atau kemalangan yang berlaku semasa kami mendarat di (hadapan) Pentas Diraja," katanya kepada Bernama hari ini.

Bacaan lanjut seperti di pautan berikut,

PDRM Facebook
PDRM Twitter
PDRM Instagram
PDRM RSS